הרמת סינוס FUNDAMENTALS EXPLAINED

הרמת סינוס Fundamentals Explained

הרמת סינוס Fundamentals Explained

Blog Article

באיורים הבאים מודגמת הרמת סינוס והשתלת עצם בשיטה הקלאסית.

לכל דרך יש את היתרונות והחסרונות שלה וכך גם אחוזי ההצלחה והאפקטיביות משתנים בהתאם.

חשוב מאוד לפנות ללא דיחוי אל המרפאה בה בוצע ההליך בכל מקרה של חשד לבעיה, כך למשל אם יש עליה בחום העלולה להעיד על התפתחות דלקת, במקרה של כאבים חזקים יותר מאלה שנאמר לנו שעשויים לפקוד אותנו ועוד. 

תופעות אלה חולפות על פי רוב מעצמן, ניתן להקל על אי נוחות באמצעות צינון האזור בקרח. 

במעמד הביקור במרפאה לצורך ביצוע הבדיקה המקדימה מקבל המטופל מרשם לתרופות אותן ייטול ביום ביצוע ההליך עצמו ולמשך זמן מה לאחריו. 

החדרת שתלים במצב זה תפגע בסינוס, ותוביל לכישלון מוחלט של ההשתלה וחשש לסינוסיטיס ודלקות כרוניות. ייתכנו גם סיבוכים קשים יותר, כמו קריסת העצם, חוסר יציבות של השתלים ואף תתכן שאיבת השתל לסינוס, מלווה זיהום ודלקת בסינוס (מצב זה הינו חמור ביותר, ומחייב ניתוח בבית החולים ואישפוז ממושך).

לאחר עקירת שן באזור האחורי של הלסת העליונה, מתרחש תהליך הדרגתי של ספיגת עצם הרכס בלסת. במקביל, ריבוי הנשימות לאורך השנים, נוטה להרחיב את חלל הסינוס ("פנאומטיזציה של הסינוס").

דנטלגייד – מומחים ברפואת שיניים, מדריכים ומידע מקיף על טיפולי שיניים מורכבים. 

שיטות אלה הופכות את פרוצדורת הרמת הסינוס להליך בפולשנות מינימלית ועל ידי כך מצמצמות באופן משמעותי את תופעות הלוואי הנלוות בדרך כלל להרמות סינוס כגון שטפי דם, נפיחות, זיהום וכאבים ובכך מקצרות את תקופה ההחלמה למטופל. סיכונים וסיכויים[עריכת קוד למידע נוסף מקור

הרמת סינוס סגורה היא שיטה מתקדמת יותר ופולשנית פחות להשגת המטרה הנ"ל.

מדובר בהתערבות של שעה עד שעה וחצי בממוצע. כמו אחרי כל התערבות כירורגית פולשנית ,יש להימנע מפעילות ספורטיבית מוגברת בשבועות הראשונים.

כתרי זירקוניה

הדרך הראשונה היא הרמת סינוס פתוחה שבאמצעותה ניתן לבצע טיפול של הרמת סינוס היא באמצעות חתך פתוח אשר נפער בקדמת החך.

המטופלים יקבלו "פרה-מדיקציה" תרופתית מתאימה, שעשויה למתן את תופעות הלוואי, אך לרוב מופיעות נפיחויות ובצקת מתחת לעיין של המנותח, אשר מלוות באי נוחות כמספר ימים.

Report this page